اللحم : كيلو من اللحم البتلو او الضان الصغير المشفي
خليط
التتبيل : معلقه صغيره ملح ، نصف معلقه صغيره من الفلفل الاحمر الحريف او
الشطه ، حوالي نصف معلقه صغيره من الزنجبيل المسحوق ، ورقه لاورو مفروكه ،
معلقتان كبيرتان من البصل المبشور ، 3معالق كبيره عصير ليمون ، معلقه كبيره
خل ، نصف فنجان زيت فرنساوي.
الطريقه :
تخلط مواد التتبيل ببعضها وتخفق حتى تتجانس مكوناتها .
يقطع اللحم المشفي قطعا صغيره كالمكعبات مقاس بوصه ونصف تقريبا وتوضع في اناء ممن الفخار او الصيني .
يتبل اللحم بخليط التتبيل ويترك جانبا مده 3 او 4 ساعات ويمكن تركه طول الليل في الثلاجه .
تشبك قطع اللحم في أسياخ وتشوي على لهب الفحم وتدار من وقت لاخر حتى تنضج وتحمر.
تقدم الاسياخ ساخنه في الحال ومعها طبق السلاطه