المقادير
2 كوب دقيق
2 بيضه
1/2 كوب سكر بودره
1/2 كوب سمنه بلدي
1 ملعقه صغيره بيكنج بودر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
ا/2 برطمان مربى المشمش او اى مربى حسب الرغبه
الطريقة
أول حاجة نضرب السكر البودرة مع السمنة في العجان لحد مالونهم يبيض خالص
ونضرب بمضرب البيض البيض مع الفانيليا وبشر الليمون لحد مالونه يبيض برضه
بعد كده بنضيف البيض المضروب للسكر والسمنة في العجان
بعد كده نضيف الدقيق مع البيكنج باودر ونكون ناخلينهم مع بعض مرتين
ونشغل العجان عليهم بس مش فترة طويلة علشان الدقيق مايعملش عرق
لأن العجينة دي بتكون عاملة زي عجينة البتي فور أو البسكوت
لازم مايبقاش فيها عرق
مجرد ماالمكونات كلها تتخلط مع بعضها نطفي العجان على طول
بعد كده نكور العجينة ونسيبها تستريح نصف ساعة قبل التشكيل فى الثلاجه
نقسم العجينة تلت وتلتين
بعد كده فردت التلتين في الصينية بعد مادهنت الصينية سمنة ودقيق
زي الكيكة
علشان ماتلزقش
بعد كده نحط طبقة المربى ندهن بيها الوش
بعد كده شكلت بالتلت اللي فاضل مربعات
بعد كده دخلتها الفرن على درجة حرارة متوسطة
وتكوني طبعا مسخناه قبلها
نسبها لمدة 1/2 ساعة
وهنا بعد ماخرجت من الفرن مباشرة
2 كوب دقيق
2 بيضه
1/2 كوب سكر بودره
1/2 كوب سمنه بلدي
1 ملعقه صغيره بيكنج بودر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
ا/2 برطمان مربى المشمش او اى مربى حسب الرغبه
الطريقة
أول حاجة نضرب السكر البودرة مع السمنة في العجان لحد مالونهم يبيض خالص
ونضرب بمضرب البيض البيض مع الفانيليا وبشر الليمون لحد مالونه يبيض برضه
بعد كده بنضيف البيض المضروب للسكر والسمنة في العجان
بعد كده نضيف الدقيق مع البيكنج باودر ونكون ناخلينهم مع بعض مرتين
ونشغل العجان عليهم بس مش فترة طويلة علشان الدقيق مايعملش عرق
لأن العجينة دي بتكون عاملة زي عجينة البتي فور أو البسكوت
لازم مايبقاش فيها عرق
مجرد ماالمكونات كلها تتخلط مع بعضها نطفي العجان على طول
بعد كده نكور العجينة ونسيبها تستريح نصف ساعة قبل التشكيل فى الثلاجه
نقسم العجينة تلت وتلتين
بعد كده فردت التلتين في الصينية بعد مادهنت الصينية سمنة ودقيق
زي الكيكة
علشان ماتلزقش
بعد كده نحط طبقة المربى ندهن بيها الوش
بعد كده شكلت بالتلت اللي فاضل مربعات
بعد كده دخلتها الفرن على درجة حرارة متوسطة
وتكوني طبعا مسخناه قبلها
نسبها لمدة 1/2 ساعة
وهنا بعد ماخرجت من الفرن مباشرة